Twit's favoriete tennis accessoires

2023

Tennisaccessoires

Gadgets, Twit is er dol op. En dan met name het monitoren en gericht kunnen meten van werk, activiteiten in het dagelijks leven en sport(prestaties). Vaak motiveren gadgets nog meer om de gewenste doelen te behalen. Althans, de juiste gadgets. 

Daarom deelt Twit hieronder de favoriete accessoires met jou! En wie weet komen de gewenste doelen hierdoor heel dichtbij!

Sporthorloges

Waarschijnlijk voor veel van ons niet onbekend. Smartwatches. De één is er fan van, de ander heeft er geen behoefte aan. Ook ik dacht altijd dat ik geen smartwatch nodig had. En nodig hebben is ook een groot woord, maar sinds ik gebruik maak van een smartwatch wil ik zeker niet meer zonder. De dingen waarvoor ik een smartwatch gebruik zijn deels sportgerelateerd, maar ook deels praktisch.
Zo gebruik ik mijn smartwatch onder andere voor het bijhouden van mijn sportprestaties en workouts. Het motiveert je en kan je helpen bij het behalen van je doelen.
Daarnaast ben ik me meer bewust van mijn hartslag tijdens wedstrijden. Ik probeer tussen de games door genoeg rust te pakken en mijn hartslag weer op een goed niveau te krijgen. En wist je ook dat een smartwatch je kan helpen om genoeg te staan en te bewegen gedurende je werkdag?
Ik zelf ben het meest fan van mijn Apple Smartwatch, maar uiteraard zijn er ook goede alternatieven tegen een lagere prijs of juist met andere tools.

Naast de dure Apple Watches kan je ook kiezen voor andere merken. Denk aan Fitbit; een betaalbare smartwatch die voor veel mensen ook meer dan genoeg functionaliteiten bezit. Daarnaast heb je verschillende varianten als het gaat om formaten. Naast de standaard vierkante smartwatch schermen, heeft Fitbit ook een smalle variant.

Fijne drinkflessen

Drinken, één van de belangrijkste dingen tijdens je trainingen en wedstrijden. De één drinkt het liefst water, de ander kiest voor een sportdrankje. Wist je trouwens dat iedere sport drank een specifieke functie heeft? De één is voor na het sporten, de ander drink je voor het sporten, en sommige drankjes zijn voor tijdens de inspanning. Lees daar meer over op ons blog over sportdrankjes. Een fijne sportfles vind ik ook een van de kleine details, waar ik wel heel blij van kan worden. Je moet gemakkelijk en snel uit de fles kunnen drinken, dus het liefst geen draaidop. Daarnaast moet het een grote fles zijn, zodat je tijdens een langere wedstrijd niet hoeft bij te vullen. Ook is het een voordeel als de fles een thermos functie heeft. Zo blijft je drinken langer koud, wel zo fijn tijdens hete tennisdagen. Tot slot is een leuk design natuurlijk altijd mooi meegenomen. Mijn favorieten deel ik graag:

Telefoon klem

Wat ik zelf erg leuk én leerzaam vind, is het opnemen en terugkijken van je slagen en spel. Soms heel confronterend, maar ook erg waardevol. Tijdens een van onze tennisreizen op Mallorca vond ik deze klem, en sindsdien gebruiken we de klem vaak om gemakkelijker opnames te kunnen maken. Je klemt gemakkelijk je telefoon in de houder en klemt de flexibele poten daar waar mogelijk. Bijvoorbeeld in het hek, naast de netpaal of op een andere plek rondom de tennisbaan.

De beste overgrips

Onderschat het belang van een goede grip niet, en stel het vervangen van overgripjes niet uit! Want door een gladde grip kun je sneller overbelast raken, je gaat immers automatisch meer knijpen en krampachtiger spelen. 

Daarnaast kunnen slechte grips leiden tot blaarvorming bij koudere of vochtige omstandigheden.

Twit heeft vele gripjes getest, en de beste voor jou geselecteerd:

1. Wilson Perforated Overgrip

2. Tourna Overgrip

3. Babolat Overgrip


Welke tennisballen op welke baan?

Wist je dat er grote verschillen kunnen zitten in tennisballen? En dat niet iedere bal geschikt is voor iedere ondergrond? Twit vertelt je graag meer.

Waarom een tennisreis?

Ben je nog nooit eerder op tennisreis geweest? Lees dan snel ons blog waarin we je vertellen wat de redenen zijn voor het maken van een tennisreis.

Paklijst Tennisreis

Onze Twit paklijst helpt je een eind op weg zodat je zorgeloos op reis kunt met een van onze tennisreizen.