Dit zijn de mooiste tennislocaties volgens Twit

Pareltjes voor de tennisliefhebbers

IMG_9466
Walter de Roode
tennis liefhebber

Monte Carlo Country Club - de Monte-Carlo Rolex Masters

Het ATP-toernooi van Monte Carlo, dat gehouden wordt op de Monte Carlo Country Club, wordt ieder jaar georganiseerd in het Franse Roquebrune-Cap-Martin. De locatie heeft plek voor ruim vijftienduizend toeschouwers. Het center court ‘Court Rainier III’ heeft capaciteit voor ruim tienduizend toeschouwers  De banen liggen werkelijk sprookjesachtig tegen een berg met uitzicht over de kustlijn. Sinds 1897 wordt het toernooi georganiseerd, dus er is een mooie historie opgebouwd.

Internazionali BNL d'Italia / Italian Open

Het ATP toernooi van Rome wordt gehouden op het Foro Italico; een geweldig mooi stadion aan de rand van de stad. Het stadion biedt plaats aan ruim tienduizend toeschouwers en de absolute topscorer is Nadal met 10 toernooizeges.

Estoril Tennis Club

De tennisclub van Estoril bestaat al meer dan 70 jaar (opgericht in 1945) en is één van de meest prestigieuze clubs van Portugal. De club beschikt naast het centercourt over 13 tennisbanen en 4 padelbanen.

Zo’n beetje alle grote namen uit het internationale en nationale tennis hebben de club bezocht. Sinds 2015 organiseert de Estoril Tennis Club het belangrijkste tennisevenement in Portugal en tevens één van de meest gewaardeerde en internationaal erkende toernooien op het professionele ATP World Tour 250-circuit: het Millennium Estoril Open.

Nice Lawn Tennis Club

De Nice LTC is opgericht in 1890 en ligt in het hart van de vijfde stad van Frankrijk. Er zijn maar liefst 18 tennisbanen, 2 padelbanen en vele andere faciliteiten. Leuk weetje: de laatste Franse winnaar van Roland Garros, Yannick Noah, trainde op de banen van de NLTC. Tot 2016 organiseerde de club een ATP World Tour 250-toernooi en in juli 2023 was Nice LTC gastheer van de 32e editie van de prestigieuze Hopman Cup. Na de training kun je iets nuttigen op het prachtige terras van het restaurant Restaurant Les Terrasses du Parc impérial, direct aan de tennisbanen.

Twit’s winnaar: Nana Tennis Club - Kreta

Dit prachtige complex beschikt over 13 kwalitatief hoogstaande allweather-gravel tennisbanen (waarvan 2 semi-indoor) en de 5 (US Open) hardcourt-banen. Maar nog meer onder de indruk raak je van de ligging van deze heerlijke tennisbanen op het prachtige resort van Nana Golden Beach. Een aantal tennisbanen biedt een sprookjesachtig uitzicht over de zee. Ook het centercourt, dat een tribune heeft en aan het moderne clubhuis met restaurant en fitness/zwembad grenst, heeft de nodige allure!

Twit Tennis Vakanties biedt je de mogelijkheid om dit tennisparadijs te ervaren. Kijk snel op de tennisreizen ‘Kreta voorjaar’; want de volgende tennisreis naar deze geweldige plek op Kreta staat alweer gepland.